Gå en tur!

Rundt huset er det vinmarker, veier, skråninger, gårdsbruk, åskammer og landsbyer. Det er mange muligheter for turer og her gir vi deg noen forslag.

Stå tidlig opp en morgen og gå opp på et høydedrag med utsikt. Se de første solstrålene som treffer Alpene eller se tåken og disen som ligger i dalene. Se på fargene, solstrålene og disen som lekende utfordrer fotografiapparatet.

image

Ta en tur til nærmeste landsby, Rocchetta Palafea. Gå opp på utsiktpunktet ved tårnet. Her kan du få et fantastisk utsyn over området og et nesten uendelig panorama over Alpene. Har du vært innom den lille butikken kan du kanskje nyte noen biter ost og skinke på benkene på utsiktsplassen. På vei ned stopper du kanskje for et glass vin i landsbyens lille bar. Ta gjerne en liten tur oppom kirkegården, utsikten der og krigsmonumentene. Her har du en fin utsikt ned på Rocchetta Palafea. I dette området finner du også skilt som viser til et omfattende nett av fotturer for den som vil ha større utfordringer for apostlenes hester.

Gå en tur i vinmarkene! Det er fascinerende å se de snorrette radene med vinranker og det omfattende arbeidet som gjøres for å skape noen av verdens beste viner. Luft, sol og mengde av bladverk har betydning for vinen. Under jorden finnes alle de stoffene som har gjort dette området berømt for sine viner

IMG_3400

Ha øynene med deg når du går tur. Naturen er frodig og annerledes; andre planter, busker og trær. Hvis du er heldig kan du oppleve rådyr, kaniner, hærfugl, knelere, eikehjort, svalestjerter og en mengde andre representanter for det italienske dyrelivet.

Ta deg god tid! Les gjerne mer her: Slow adventure

gå en tur