Utflukter

I nærområdet til huset finner du markeder, landsbyer, restauranter og vinprodusenter; et utall av opplevelser. Hvis du ønsker en lengre utflukt eller reise videre på ferie, kan det være greit å vite at det er to timer til Alpene både vestover og nordover, litt over en time til Middelhavet og storbyer som Milano, Genova og Torino.
Her er noen ideer:

Noen av verdens beste fotballag holder til bare halvannen times kjøring fra oss. Lag som Juventus, Inter og AC Milan er alle «fast inventar» i Champions League.

image

Den Italienske Rivieraen ligger en drøy times biltur unna.

liguria

Her finner du perler som Genova, Levanto og Cinque Terre. Besøk de 5 små billedskjønne fiskerlandsbyene som ligger på rad og rekke. Vandrestiene mellom dem går gjennom olivenlunder og vingårder, langs klipper ved kysten med fantastiske bukter og strender. Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste.

CinqueTerre

Cinque Terre ligger litt sør for Levanto, og er et imponerende syn. Når du betrakter byene fra sjøen, ser det ut som noen har presset husene inn i fjellsiden; lag på lag oppover. Man kan vandre til fots mellom byene, ta toget – eller båt. Det er et populært reisemål, så vår og høst er å foretrekke om du ikke vil gå i kø.

Du kommer til å kjøre forbi et uendelig antall kirker. Hvorfor ikke stoppe og kikke innom?

kirkepanorama

Eller dra på antikkmarked i Ovada (ca 45 minutter unna) og prøv en Fritto Misto som søndagslunsj på en av restaurantene midt på torget, til høylytt latter fra den italienske storfamilien på nabobordet.

Ovada

De store sjøene Lago Maggiore, Coma og Lugano er heller ikke langt unna, og hva er vel bedre enn å møte vårens første stolstråler langs promenaden ved Lago Maggiore mens man nyter en is og ser på alle italieneren som lufter både pelskåpe og firbente venner.

lagoMaggiore

Du kan også ta deg en tur til IKEA i Torino. Sett inn en cd med Alpesymfonien av Strauss og kjør mot Torino mens du nyter utsikten til Alpene: På tur til IKEA