Utformingen

Mange hus i Piemonte har samme utforming som Cascina Gentile. De er beregnet for mennesker, vinproduksjon, gårdsdrift, dyr og fôr. I vårt hus har en ny tid og nye behov skapt en stor spise- og festsal av driftsrommet og en terrasse der husdyras fôr tidligere lå til tørk.

Kjøkkenet ligger praktisk midt i huset i tilknytning til festsalen gjennom et stort buet glass og dørparti. Denne murportalen forteller en historie om adskillige arbeidsdager og lag på lag med justeringer.

mur

Vårt arbeid er bare en ny vinkling på hvordan huset endres gjennom historien. Vi har fjernet en av veggene på kjøkkenet for å skape rom og innsyn. Kjøkkenet går nå direkte over i et stort rom som både kan brukes som spiserom og som stue. På den måten kan matlagingen engasjere adskillige tilhørere, oppmuntrere og deltagere. Den gode samtalen og de gode luktene kan spre seg som forberedelser til et lengre måltid.

cantina-kjøkken

interiør

Over festsalen var det gamle loftet med plass til fôr til dyrene. Behovene har endret seg, og nå ligger en rommelig terrasse her med en alltid varierende utsikt. Himmel, blåner, vinmarker, landsbyer, dis, tåke og ikke minst alpene sørger for en uendelig variasjon for øyne som vil hvile eller tanker som vil drømme. Utekjøkkenet sørger for at du slipper å gå opp og ned til kjøkkenet når du vil lage en enkel rett. Terrassen er et godt sted på varme dager. Her er det luftig og skygge hele dagen. Stå opp, ta på morgenkåpen, tøflene, gå rett ut på terrassen, lag en kopp kaffe…

terrassen

Foran huset har vi utvidet steinplattingen slik at du fram til lunsj har en skyggefull sitteplass og etter lunsj en plass i solen – alt etter hvordan temperaturen spiller på lag med dine behov. Pergolaen har en sentral plass foran huset og vil snart bli overvunnet av klatreplanter. Ytterst på plassen foran huset ligger svømmebassenget. Fire ganger ti meter uunnværlig avkjøling på varme dager. Her kan du trene, ta en drink, sole deg eller bare nyte utsikten mot vinmarker, landsbyer og fjell. Det italienske landskapet inspirerer til lange tanker og langsomhet. La deg inspirere!

uteplassen

Når termometeret kryper opp mot tretti grader, og ofte over, finnes det ikke en bedre aktivitet enn en svømmetur. Bassenget har en lang sesong. Det er plassert slik at solen skinner på det mesteparten av dagen og steinene rundt magasinerer varmen. På terrassen ved bassenget kan du nyte de første varme solstrålene om våren og de siste etter at vindruene er høstet. Kanskje med en god bok – og kanskje med noe godt i glasset…

bassenget

Nedenfor bassenget ligger hasselnøttplantasjen. Nåja, det er vel bare ca ti trær… I slutten av august faller nøttene ned på bakken og blir så brukt i utallige piemontesiske retter. I gode sesonger kan disse trærne bære opptil femti kilo.

villmarka