Prosessen

Noen mener man må være delvis sinnsyk i gjerningsøyeblikken når man velger å kaste seg på en drøm om å bli italiensk vinbonde. Vi har bare blitt huseiere, men kanskje det ligger en aldri så liten bit av galskap i det også. Akkurat nok til å kjenne at livet leker litt ekstra. Ja, det er en drøm som har vært drivkraften; en drøm om maten, måltidene, la dolce vita og kanskje en drøm om å fortelle andre om dette. Trekke andre med i engasjementet – galskapen, lidenskapen.

huset i landskapet

Hvordan startet det? Hva var det egentlig vi kjøpte?

Drømmen vi kjøpte viste seg å være særdeles virkelig; om det ikke var en ruin, så var det iallefall mye som måtte gjøres – sten for sten…

cantina1

Det har vært fascinerende å følge steinarbeidene i huset. Noen steder har den gamle steinen blitt hentet fram. Taket har blitt sandblåst der mønsteret har fortjent det og noen steder er dekket til med murpuss for å skjule områder med litt for rotete reparasjoner.

fasade

Nye vinduer har kommet til uten at du ser overgangene fra nytt til gammelt. Alt er utført med en imponerende dyktighet. Italienerne kan stein!

kjøkken

Stein og tykke vegger er viktig for å beholde en sval temperatur inne på varme sommerdager. Skoddene som du finner på alle italienske hus er stort sett lukket. Også dette for å holde temperaturen innendørs behagelig….

bad