Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/f/7/3/cascinagentile.no/httpd.www/wp-content/themes/matheson/functions.php on line 662 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/f/7/3/cascinagentile.no/httpd.www/wp-content/themes/matheson/functions.php on line 662 Måltidet i Piemonte – Cascina Gentile

Måltidet i Piemonte

JØSS! – Duverden! – har du kommet deg helt inn til denne siden – helt inn til hjertet av vårt prosjekt…

Da kan du jo få en invitasjon!
Værsågod:

«MÅLTIDET I PIEMONTE» er samlende for vår filosofi knyttet til huset og de møtene og opplevelsene vi ønsker å skape for og sammen med deg og de du ønsker å ta med deg dit, eller møte i huset. Vi ønsker å dele vår entusiasme for områdets råvarer, retter og viner. Vi ønsker å bidra til de gode samtalene rundt bordet, entusiasme og ny kunnskap rundt gryter og panner. Vi ønsker å dele opplevelsen av mat tilberedt her og nå – for deg og meg – over åpen flamme eller i en steinovn, i gryter og panner, i komfyr og på benker, på vårt velutstyrte kjøkken. Om morgenen forberedes måltidet i fellesskap – råvarer bringes inn fra markeder eller spesialforetninger – eller kommer fra naboens store tilfang av grønnsaker og frukt. Vi finner frem vinene som ble kjøpt hos produsenten i går – eller kjøpes hos slakteren som også har et flott utvalg av vin.

Rundt bordet, utover kvelden, fortelles historiene og opplevelsene knyttet til dagens gjøremål; noen har vært på vinsmaking, noen har vært på utflukt til en av de idylliske landsbyene i nærheten, noen har gått tur i vinmarkene og noen har syklet til en av de mange restaurantene i området for å nyte en bedre lunsj. Andre har ligget ved bassenget eller lest en bok under taket på terrassen. Det hender også at alle i huset har jobbet med utvikling og skapelse av et nytt prosjekt, mens de har sendt verten og vertinnen ut for å skaffe varer til dagens måltid, som skal nytes i fellesskap når arbeidet med prosjektet er avsluttet for dagen.

collage

Mulighetene er mange, og sikkert er det at vi får enda flere ideer når dere kommer hit og fyller huset med glade stemmer og forfølger ønskene om nye opplevelser som skal prege menneskene og dagene i Cascina Gentile… Om dere reiser dit alene og leier huset uten oss – eller ønsker at vi skal bistå i planlegging – eller både planlegging og gjennomføring, så tror vi uansett at måltidet er viktig for å kjenne på kvalitetene i huset, området og det du kan få ut av et besøk hos oss.

Blir du med på «Måltidet i Piemonte»?
Eksempel på program og kontaktinfo finner du her: Måltidet i Piemonte 

detvennligehuset2

Måltid i Piemonte…

Å spille et musikkstykke handler om å gi hver enkelt tone den plass, den klang og det uttrykk som den har potensial for. Betone den, gi den tyngde, fremheve den eller bare så vidt antyde at den er der. Den har sin helt spesielle plass og tonene før og etter må stå i uttrykksmessig slektskap til den – en kontinuerlig sammenheng mellom helhet og enkelttoner. Dette krever en dyp og intens konsentrasjon – en evne til å være tilstede og nærværende i øyeblikket. Kunne dette være en måte å tenke måltidet på? En komponist – og en utøver som evner å la den enkelte smak få sin helt spesielle plass. Det ligger alltid et potensial i smaken. På samme måte som øret kan høre de minste klangendringer kan tungen og munnhulen kjenne en uendelighet av nyanser i smakene. Hvis du er med på en slik tanke, så vil du også kunne kjenne litt på den piemontesiske sjelen og bakgrunnen for at Slowfood-bevegelsen oppstod nettopp her.

image