Praktisk informasjon

Frister det å leie hos oss?

Huset brukes flittig av oss eiere gjennom hele året, men det hender det er ledig for andre også. Sjekk kalenderen vår for ledige perioder og meld inn ønsker.
Du kan også sende oss en epost på cascina.gentile@live.no så snakkes vi nærmere…
I mellomtiden kan du lese litt om hva huset har å by på:

CASCINA GENTILE – fakta om huset

Et hus for dere som liker å lage mat, samle venner og utforske Piemonte.
Huset egner seg for mange personer/flere familier. Det er perfekt for 8-10 voksne, men har sengeplass for 18-20 personer.

1. etasje

 • Peisestue: Dobbelt sovesofa, kaffebord, lenestoler, et skap fyllt med bøker og spill, peis
 • Stue eventuelt ekstra soverom med skyvedører inn til peisestue. Sofa og daybed som kan trekkes ut til dobbeltseng.
 • Bad 1: Toalett, enkel vaskeservant
 • Bad 2: Toalett, dusj, dobbel vaskeservant, vaskemaskin
 • Stue i tilknytning til kjøkkenet. Spisebord med plass til minimum seks, sofa, to lenestoler.
 • Kjøkken: To kjøleskap, fryser, to stekeovner, gass stekeplater, kjøkkenøy, oppvaskmaskin, alt nødvendig kjøkkenutstyr.
 • Cantina, ca 60 kvm: Pizzaovn med bakeplass, to spisebord med plass for 10-20 personer. Antallet kan utvides betydelig.

stuer

2.etasje

 • Soverom 1: To daybed som kan trekkes ut til to dobbeltsenger, nattbord, skap.
 • Soverom 2: Dobbeltseng, pluss daybed som kan trekkes ut til ekstra dobbeltseng, nattbord, skap.
 • Soverom 3: Dobbeltseng, pluss daybed som kan trekkes ut til ekstra dobbeltseng, nattbord, skap.
 • Soverom 4: Dobbeltseng, pluss daybed som kan trekkes ut til ekstra dobbeltseng, nattbord, skap, kommode.
 • Bad 3: Dusj, toalett, dobbel vaskeservant.
 • Bad 4: Dusj, toalett, enkel vaskeservant.
 • Lagerrom til privat bruk
 • Terrasse – ca 60 kvm: Bord, spiseplass for 12++, utekjøkken med kjøleskap, vask, gass stekeplater og gassgrill.

bad-sov

3.etasje

 • Stort uinnredet loft. Ikke i bruk til annet enn lagring.

Foran huset: 2 kaffebord med plass for fire + fire. Plassen foran huset er dekket med singel. Bak huset er det parkeringsplass.

Ved bassenget (4 x 10 m): Sitteplass med flere stoler/solstoler, parasoll og lite bord

Pergola: kaffebord med plass for 8 personer. Vinrankene gir deilig skygge i sommerhalvåret.

Last ned PDF med praktisk info her: Huset

Hvor handler du?

Vi anbefaler selvfølgelig å handle mat på markedene eller i de små butikkene du finner i sentrum i landsbyene. Bare husk at mellom kl 1200 og 1600 kan disse butikkene være stengt. Skulle du ha behov for et bredere utvalg av dagligvarer anbefaler vi Il Gigante som ligger ved utkjøringen av Nizza Monferato mot Calamandrana. Her har de alt du trenger – og litt til… Ellers kan vi anbefale landhandleren i Montabone. Her har de gode viner og godt utvalg til alle dagens måltider.

Hvordan bruker du pizzaovnen?

Sett av en kveld til å utforske pizzaovnen! Begynn gjerne å fyre opp noen timer før du skal lage mat. Jo lengre tid du fyrer, desto lengre holder temperaturen. Start med å tenne opp et bål midt i ovnen. Ikke bruk papir, papp eller andre ting som kan sette smak eller inneholder giftstoffer – kun ved og fliser. Hold bålet ved like og ikke sprengfyr med en gang. Temperaturen vil stige jevnt og trutt. Døren inn til ovnen har vi ikke brukt. Når ovnen har kommet godt over 300 grader, er det tid for å lage mat! Mange ulike retter kan lages, men ovnen er en pizzaovn… 🙂 Nå skyver du resten av bålet og glørne bakerst i ovnen og til sidene. Du kan fremdeles legge på ved og la det brenne på sidene og bak hvis du ønsker å holde lenge på varmen. Vær bare oppmerksom på at det er lett å brenne den delen av pizzaen som er nærmest åpen flamme. Børst flaten i midten. Pizzaen skal legges direkte på denne steinen. Hvis du er oppe i 350 grader, skal det ikke mange minutter til før pizzaen er ferdig. Det er litt mindre hektisk hvis du har litt lavere temperatur. Ta dere god tid og lag mange forskjellige pizzaer. Lag deigen på størrelse med stekespaden. Vi har gode erfaringer med å steke pizzabunnen litt før vi legger på fyll. Med litt trening blir du raskt en mester i å lirke pizzadeigen av stekespaden og ned på steinen midt i ovnen. Følg godt med – den kan fort bli brent. Børst bunnen mellom hver pizza. Det er plass til flere pizzaer samtidig hvis du har mange munner som skal mettes. Velbekomme!