Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/f/7/3/cascinagentile.no/httpd.www/wp-content/themes/matheson/functions.php on line 662 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/f/7/3/cascinagentile.no/httpd.www/wp-content/themes/matheson/functions.php on line 662 Omgivelsene og landsbyene – Cascina Gentile

Omgivelsene og landsbyene

Enten du ankommer over den vidstrakte Posletten eller kjører inn i området fra den Italienske rivieraen; du blir bergtatt av det bølgende og frodige landskapet idet du møter Piemonte. Ås etter ås fyller synsranden, og den (nesten) alltid nærværende disen gjør landskapet eventyrlig. Uansett i hvilken retning du snur deg, ser du en middelalderlandsby på en åstopp. Er du her for første gang, kjenner du på trangen til å oppsøke dem alle, for derfra igjen se nye åstopper med enda mer fascinerende tårn og borger. Du skal ha god retningssans for å vite hvilke du har besøkt, og hvilke som enda har en ukjent mat- og vinopplevelse på lur til deg. Selvsagt akkompagnert av fantastisk utsikt og nydelig arkitektur. Her har det vært produsert vin i flere tusen år, noe landskapet bærer preg av. De en gang skogkledde åssidene er fylt med snorrette render med vinranker.

landskap vakkert 2

Det ser ut som om noen har tegnet opp vinmarkene med en diger gaffel… Hver vinmark i forskjellig retning. Besøker du oss om høsten, kan du se hektisk aktivitet i vinmarkene. Innhøstingen er i full gang. Senhøstes står vinmarkene som fargerike malerier, hvor hver druetype preger landskapet med sin egen vakre høstfarge.

Nizza Monferato og Canelli er småbyer i nærheten av vårt hus. De ligger nede i dalen, langs den rolige eleven. Disse byene har sin sjarm med markedsplasser, handlegater, kirker og små butikker. Kjør så opp i høyden! Utsikten vil nå i alle retninger preges av små lokalsamfunn som klynger seg sammen på åskammene.

Canelli

Canelli har 12 km med vinkjellere hvor du kan få omvisning og vinsmaking (ikke i alle 12 km på en gang!). Om du ikke er utslitt etter det, kan du ta en tur oppover i høyden og nyte trange smug og flott utsikt over området. Byen har flere produsenter av spumante; musserende vin; la boblene bruse i glasset!

En av veiene til Cascina Gentile går opp fra Calamandrana. Den første lille landsbyen du møter er Calamandrana Alta. Like etterpå vil du se Rocchetta Palafea oppe på en høyde. Et tårn og to kirker er sentrale i sentrum. Ellers finner du både restaurant, bar og en liten butikk i denne landsbyen som er sentrum i en egen kommune. Ca fire hundre innbyggere pr kommune er ikke uvanlig i denne delen av Piemonte.

Andre landsbyer innenfor 15 minutter med bil er Montabone, Castel Rocchero og Alice Bel Colle, alle verdt er besøk. Litt lengre unna har du et nesten uendelig antall tilsvarende landsbyer og litt større steder som Acqui Terme, Asti og Alba. Og vil du kjøpe ekte nougat til semifreddoen din; ta en tur til Cascinasco.

AcquiTerme

Acqui Terme byr på varme kilder, verdens beste iskrembar, friluftsscene, vinkjellere – for å nevne noe.

Montabone

Montabone er en ganske liten landsby ca 6 km fra Cascina Gentile. Hit kan du sykle eller ta bilen. Uansett må du ta turen opp til torget på toppen av byen, vandre nedover bratte gater; ta et bilde foran en av de mange sorte skulpturene som er plassert rundt i byen – trolig laget av en lokal kunstner, før du kjøper med deg noen godsaker fra byens lanhandler; liten, men veldig innholdsrik!

AliceBelColle

Alice bel Colle har en utsikt som kan ta pusten fra noen og enhver. Kjør opp til plassen foran hotell Belvedere, spis en is på baren før eller etter at du har tatt turen opp til byens utsiktstårn. Og spis gjerne lunsj eller middag på restauranten til Hotell Belvedere mens du nyter utsikten gjennom panoramavinduet i salen.